Eesti-sisesteks reisideks kulus presidendi ametiajast umbes aasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves maakonnavisiidil  Viljandimaal.
President Toomas Hendrik Ilves maakonnavisiidil Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligikaudu ühe oma esimesest viiest aastast presidendiametis kasutas president Toomas Hendrik Ilves ära kohtumisteks ja üritusteks Eestis reisides.

Ilvese sõitude kohta Eestis on märksa raskem üldistusi teha kui välisvisiitide puhul, sest nende skaala ulatub seinast seina, kontserdikülastustest ja laatadest paaripäevaste põhjalike maakonnavisiitideni, kirjutab Argo Ideon tänases Postimehes.

Statistika järgi on Ilvesel olnud pea igal kuul Eestis kolm-neli-viis töösõitu. Näiteks 2007. aastal viibis ta Eesti üritustel 61 päeval ehk kuuendiku ajast, 2008. aastal aga 64 päeval.

Läbivate teemadena paistavad silma näiteks piirirajatiste külastamine Eesti eri piirilõikudes ja riigikaitseürituste väisamine. Ilves on esimese Eesti presidendina olnud järjekindlalt kohal ka neil kurbadel puhkudel, kui Eesti on pidanud ära saatma langenud kaitseväelasi.

Täna annab president Toomas Hendrik Ilves riigikogu ees ametivande teiseks ametiajaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles