Leedo advokaat: reklaamitulu saaja peab ka vastutama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Ants Nõmper.
Vandeadvokaat Ants Nõmper. Foto: www.rln.ee

Vjatšeslav Leedo esindaja vandeadvokaat Ants Nõmper leidis, et on igati normaalne, et isik, kes avaldab teist isikut laimavat informatsiooni ja saab selle eest majanduslikku kasu, peab ka kandma vastutust.

«Vaidlust ei ole selles, et Delfi avaldas need kommentaarid ning saab reklaamiraha lehe külastatavuse pealt. Kasu ja risk ning vastutus peavadki käima käsikäes,» leidis Nõmper.

«Tegemist on euroopaliku otsusega, mille sarnaseid on Euroopa Liidu teistes liikmesriikides varem tehtud ja tulevikus aina rohkem tehakse. Internet ei ole midagi sellist, mis õigustab ühiskonnas väljakujunenud reeglite jalge alla tallamist,» ütles Leedo advokaat.

«Sõnavabadus ei ole ohus, mitte üheski Euroopa riigis ei käsitleta sõnavabadusena õigust teise isiku kohta vulgaarsusi avaldada. Delfi teadlikult eksitab lugejaid väites, et kõik vastutavad, vastutavad ainult need, kes on oma kohustused täitmata jäänud,» leidis ta.

«See, millised on professionaalse teenusepakkuja (Delfi) kohustused, erinevad sellest, mis on eraviisilisel blogipidajal. Ka Delfil on võimalik jätkata kommentaaride avaldamist, kui ta võtaks kasutusele meetmeid, et teiste isikute õigusi kaitsta (rakendada eelnevaid sisu- või IP-aadressi filtreid, teha pistelist järelkontrolli, palgata moderaator jne),» arvas Nõmper.

«Delfi süü seisneb selles, et Delfi ei teinud ise midagi ja väitis, et ei saagi, kuigi tegelikkuses saab ja küsimus oli lihtsalt äristrateegias,» väitis Nõmper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles