Bushi kingadega loopinud iraaklane viidi haiglasse?

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi teleajakirjanik, kes tõusis maailma avalikkuse huviorbiiti sellega, et ta loopis pressikonverentsil USA presidendi George W. Bushi suunas oma mõlemad kingad, sai väidetavalt julgeolekutöötajate karmi kohtlemise osaliseks.

Muntazer al-Zaidi edasise saatuse kohta pole palju teada, ent tema venna andmetel viibib ta ühes haiglas Bagdadi üliturvatud rohelises tsoonis, vahendas Reuters.

«Me teame vaid seda, et meiega võttis eile ühendust isik, keda me tunneme, ja ta rääkis meile, et Muntazer viidi pühapäeval Ibn-Sina haiglasse,» ütles Maitham al-Zaidi. «Tal on peas haav, sest teda löödi püssipäraga, ning üks käsi on tal murtud.»

Info allikat keeldus reporteri vend nimetamast ning sõltumatutest kanalitest tema väiteid ei kinnitatud. Mitu ametnikku aga keeldusid vastamast, kinnitades küsimuse peale, et nad ei vastuta selle juhtumi eest.

Iraagi kaitseministri pressiesindaja ei teadnud enda sõnul mehe seisundist midagi, sõjaväe esindaja aga kinnitas, et ajakirjaniku tervis on hea ja vastupidised väited ei vasta tõele.

BBC sai ilmselt teiselt vennalt Dargham al-Zaidilt samal ajal teada, et lisaks käele on telereporteril murtud ka roideid ning tekitatud sisemisi verejookse. Samas ei olnud teada, kas vigastused tekitati talle juba pressikonverentsil puhkenud rüseluse käigus või hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles