Ahistaja kimbutab endist töötajat

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahastausse ajab teadmine, et ahistaja saab oma tegevust jätkata.
Ahastausse ajab teadmine, et ahistaja saab oma tegevust jätkata. Foto: Tõnu Talivee/ Õhtuleht

Saaremaalt pärit neiu ja tema pere on hädas neiu endise ülemusega, kes aastaid on nende peret ahistanud. Politsei poole tehtud pöördumistest pole abi olnud.

Soomes väikest firmat omav mees on oma endist alluvat tolle pere kinnitusel ahistanud ja tüüdanud süstemaatiliselt mitme aasta jooksul, kirjutab Meie Maa. Jälitanud ja pommitanud neiut kõnede ja sõnumitega, rünnanud tüdrukut tolle Saaremaa elamises eelmise aasta suvel, tekitades veriseid kehavigastusi. Tõsi, siis jättis tüdruk avalduse politseisse tegemata, kuna lootis mehelt veel kätte saada osa Soome töötasust.

«Rahaga on ta saanud tütart päris pikalt manipuleerida. Alguses näiteks helistas talle, leppis kokkusaamise, et toob raha. Tegelikult ütles kokkusaamisel, et raha saamine sõltub pigem ikka sellest, kuidas sa käitud...,» selgitab ema.

Ajakirjanik nägi pealt, kuidas mees neiut tundide kaupa tolle Kalamajas asuva kodu ees varitses ning ründas. Kohale kutsutud politsei võttis noormehe küll kaasa, kuid enne lahkumist teatas too:«Te olete ennegi avaldusi teinud. Prokuratuur on need kõik tagasi lükanud.»

Mees annab mõista ja seda kinnitavad ka ahistamise ohvrid, et ta on kaval ja osav, «hämmastavalt osav valetaja». Kui otseseid jälgi maha ei jää, oskab ta ennast välja vingerdada. Ka kriminaalpolitsei avaldab hiljem tunnistusi võttes imestust, et miks eelmistest avaldustest peaaegu mitte mingisuguseid jälgi pole.

«Terve meie pere ja tutvusringkond on elanud selle hirmuvalitsuse all juba mitu aastat,» rääkis neiu ema ja lisas, et raske on millestki kinni hakata, sest tõenäoliselt on ahistajal piisavalt hoobasid või raha, et kõigest puhtalt välja tulla. «Sageli, kui siinkandis on «soome ärimeest» näha olnud, helistame tüdrukule, et mees on liikvel. Oleme siis läinud kohaliku Säästumarketi juurde autoga vastu ja toonud tüdruku turvaliselt koju. Kaua me peame niimoodi elama?» küsib naine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles