TV3: piirivalve uus kopter jõudis viimaks kohale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Halva ilma tõttu viibinud Piirivalve lennusalga uus päästehelikopter Agusta Westland 139 on tellijail lõpuks käes.


Uue kopteri tehniline tase lubab sellega ühest punktist teise sõita sisuliselt ühe nupuvajutusega, vahendasid TV3 «Seitsmesed uudised».

Kui aastaid kasutusel olnud MI-8 tippkiirus on 200km/h, siis uuel lausa 260. Lennusalga sõnul on see kopter päästetöödes tõsine samm edasi.

Vanadel helikopteritel oli sisu kõik puhtalt mehhaaniline, siis uues on kõik ainult elektrooniline. Piisab vajutada vaid ühte nuppu ja helikopter lendab ise ühest kohast teise.

Pinnaltpäästja Jarmo Kalind rääkis, et helikopter on päästeotsingu lendudeks, piiripatrulli lendudeks, meditsiini lendudeks ja lendudeks politseiga.

Päästmisel mängib aga olulist rolli väikese ja kerge helikopteri jõud ja mahutavus. Enam kui kahe tonnise tõstevõimega kopter mahutab lisaks neljale meeskonnaliikmele tervelt 12 abivajajat. Ühe tankimisega jõuab masin hädasolijateni 800km kaugusele ning toimetada õhus järjest kolm ja pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles