Bostonis vahistati üle saja Wall Streeti vastase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumise Occupy Boston demonstrandid suundumas politseijaoskonna poole, kuhu nende mõttekaaslased pärast arreteerimist toimetati.
Liikumise Occupy Boston demonstrandid suundumas politseijaoskonna poole, kuhu nende mõttekaaslased pärast arreteerimist toimetati. Foto: SCANPIX

Politsei pidas täna Bostoni linnas kinni 129 protestijat, kes avaldasid meelt rikkurite ja suurettevõtete mõju vastu USA poliitika üle.

Eelmisel kuul New Yorgist alanud liikumine Occupy Wall Street, mille aktivistid püstitasid Wall Streetile telklaagri, on levinud paljudesse teistesse USA linnadesse, kus on alanud sarnased «okupeerimised», vahendas AFP.

Bostoni politsei teatel arreteeriti enamik täna varahommikul vahi alla võetutest ebaseadusliku avaliku koosoleku korraldamise pärast. Kõik, kes kinni peeti, otsustasid ise selle kasuks, sest politsei tegi neile eelnevalt ettepaneku laiali minna, ütles politsei esindaja Eddy Chrispin.

Occupy Boston teatas aga kodulehel, et sajad märulipolitseinikud ründasid neid jõhkralt. Samal saidil on üleval siiski fotod, kus politseinikud on tavapärastes mundrites.

Chrispini sõnul lubati meeleavaldajatel esmalt koguneda kesklinnas paikneval Dewey väljakul, ent rahvamass kasvas liiga suureks ja võttis üle lähedalasuvaid tänavaid ja rohelisi alasid.

Enamik arreteeritutest lasti kautsjoni vastu vabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles