Eesti Ehitus ostis Lätis tee-ehitusfirma

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Eesti Ehituse (EE) kontsern tahab Daugavpilsi ümbruses tegutseva teedeehitaja SIA LCB ostmisega siseneda Läti teedeehituse turule, kus EE pole varem tegutsenud.


AS ASPI (AS Eesti Ehitus 100-protsendiline tütarettevõte) Lätis registreeritud tütarettevõtte SIA Abagars (AS ASPI osalus 56 protsenti) sõlmis aktsiate ostu-müügilepingu, millega soetab 75 protsenti Läti vabariigis registreeritud ettevõtte SIA LCB aktsiatest, teatas Eesti Ehitus börsile.

SIA LCB on Läti kirdeosas asuva Latgale piirkonna suurima linna Daugavpilsi ümbruses tegutsenud alates 2005. aastast ning olnud piirkonna üks kiiremini kasvavaid ettevõtteid oma valdkonnas. LCB on olnud nii peatöövõtja kui ka allhankija.

Latgale piirkond on Riia kõrval üks suuremaid ja tähtsamaid ning Daugavpilsi ümbrus läbitavuselt Läti üks tihedamaid kuna asub geograafiliselt Leedu, Venemaa ja Valgevene sõlmpunktis.

Tehing ei avalda olulist mõju Eesti Ehitus kontserni tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse omandamisena ega tehinguna seotud isikuga NASDAQ OMX Tallinna Börsi reglemendi tähenduses. AS Eesti Ehitus nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud, kinnitati börsiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles