Mereväe õppekogunemine jõudis lahingutegevuseni

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti merevägi. Illustratiivne foto.
Eesti merevägi. Illustratiivne foto. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Mereväe reservõppekogunemisel algas koondharjutuse faas, kus pannakse proovile reservväelaste oskused ja teadmised miinitõrjes, sadamakaitses ja mereväe üksuste juhtimisel, teatas kaitseväe peastaap.

Reservväelase nooremleitnant Kuno Peeki sõnul on õppekogunemisel ohvitseri jaoks kõige väärtuslikumad need ülesanded, mis on seotud üksuse juhtimisega, käsu saamise ja selle täitmisega.

«Siit saadav juhtimiskogemus on väga väärtuslik, sest ükski tsiviilkoolitus ei suuda samaväärset kogemust pakkuda,» ütles nooremleitnant Peek.

Sel nädalal täidavad reservväelased mereväebaasis ja Hara sadamas rannakaitse-, laevastiku- ja juhtimisüksuste valmisoleku hoidmise ning väljaõppetaseme ühtlustamise eesmärgil erinevaid ülesandeid. Ligikaudu poolsada ohvitseri, allohvitseri ja spetsialisti täiendavad oma oskusi ja koostöövõimet. Õppekogunemisele saabunud isikkoosseis on läbinud väljaõppe väga erinevatel aastatel, mistõttu pannakse erilist rõhku väljaõppetaseme ühtlustamisele.

Nii otsivad reservväelased sel nädalal Hara sadama piirkonnas miinijahtijaga EML Sakala õppemiine, mis patrulllaevalt EML Ristna eelnevalt merre peideti. Allveeroboti meeskond harjutab miinide avastamist sügavamalt kui EML Sakala 10-meetrine avastussügavus ning tuukrid laskuvad avastatud miinide juurde. Maapealse baaskaitsemeeskonna ülesanne on operatiivkeskuse turvamine, kust kogu tegevust juhitakse.

3. oktoobril alanud mereväe reservõppekogunemine kestab 14. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles