Kilk: näen sarnasust Tallinna linnavalitsuse juhtumiga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ettevõtja Rein Kilk võrdles enda seostamist maadevahetusega Tallinna linnavalitsuse juhtumiga, kus selle asemel, et asjast kõnelda, räägitakse vähetähtsatest seikadest. 


Kilk tõi paralleeli linnavalitsuse turvamehega, kelle puhul arutatakse, kas tal kästi suu pidada või mitte ja kus samuti tegi lindistamisega. «Keegi ei arutle enam, mis tegelikult toimus - kas ja kui palju kellelegi altkäemaksu anti, kuidas raha jagati, kas see oli ühekordne või pidev protsess jne.»

Kilk rääkis tänast Postimehe artiklit kommenteerides, et oli kolm ringi maadevahetajaid ja tema ei kuulunud neist mitte ühegi hulka.

Mõnikümmend oli neid, kel õnnestus maid vahetada - mõnel mitu korda ja mõnel mitukümmend korda, rääkis Kilk, kes enda sõnul nende hulka ei kuulunud.

Teine ring koosnes umbes 360st inimesest, kes taotlesid maadevahetust, pidasid selleks aktiivselt läbirääkimisi ja uurisid tingimusi. Ka sellesse gruppi kuulumist eitab Kilk kategooriliselt.

Kolmas ring koosnes neist, kel olid mingisugused maatükid. Kilgi hinnangul oli selliseid tuhat või rohkemgi, kuid ka nende seas tema nime polnud. «Mul ei ole olnud ega ole ei otse ega kaude ühtegi maatükki, mida vahetada ega ka ühtegi tükki, mida tahaksin saada, et seda millegi vastu vahetada,» kinnitas ta.

Kilk ei ole enda sõnul käinud üheski omavalitsuses rääkimas, et tahaks teha detailplaneeringut, kui selle või teise maatüki endale saaks.

Täna Postimehe avalikustatud Kilgi vestlustel endise maa-ameti juhi Kalev Kanguriga oli mehe enda väitel hoopis teine eellugu ja kontekst, mida ta lubas hiljem pikemalt selgitada.

Kilk ütles ennast teadvat, kust see teema nüüd üles kerkis ja kelle huvides. Ta ütles, et temast rääkides tahetakse lihtsalt tähelepanu esimese ja teise ringi maadevahetajatelt kõrvale juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles