Viljandi folk võtab järgmisena ette «mehe laulu»

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. Viljandi pärimusmuusika festivali esimene päev.
19. Viljandi pärimusmuusika festivali esimene päev. Foto: Jelena Rudi

Viljandi folgi peakorraldaja Ando Kivibergi sõnul valis festivali kunstiline toimkond järgmise aasta ürituse teemaks «mehe laulu», millega üritatavad tasakaalustada naiste ülemvõimu rahvalaulus.

Kiviberg ütles ETVs «Terevisioonis» esinedes, et naisroll on olnud pärimusmuusika ajaloos väga tuntavalt ja tugevalt esil, vahendab ERR Uudised.

«Kui me mõtleme kuulsate regilaulude peale, mis on üles kirjutatud rõhuvas enamuses naisesitajate suust ning kui vaatame näiteks eesti pärimusmuusikute rivistut, siis mis salata, naiste ülekaal on rõhuv.»

Tema sõnul väärib meeste muusikategemise kultuur natukene rohkem toetust ja esitlemist, eriti kui mõelda, kui palju on maailmas vägevaid meestelaulu kultuure, mida esitleda.

Ta tõi näiteks, et järgmisel festivalil saab kuulata Mongoolia või Tuva kurgulauljaid, Korsika või Sardiinia polüfoonilist meestelaulu, Lõuna-Aafrika mitmehäälset meestelaulu, Gruusia meestelaulu ja kindlasti ka Eesti meestelaulu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles