Ilves jättis ära kohtumise Ukraina välisministriga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.
Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves pidi täna kohtuma Eestis visiidil viibiva Ukraina välisministri Kostyantyn Gryshchenkoga, kuid jättis selle ära.

«Eesti riigipea ja Ukraina välisministri kohtumine 12. oktoobril jäi ära president Ilvese päevakava muudatuse tõttu,» teatas presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam.

«Ühtlasi avaldab Vabariigi President nõutust, et Euroopa Liidul puudub kindlustunne sõltumatu kohtupidamise toimimise suhtes Ukrainas ning lisab, et demokraatia ja õigusriigi teelt hälbiv Ukraina oleks suureks kaotuseks tervele Euroopale,» seisab Kadriorust saadetud vastuses.

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko mõisteti eile süüdi võimu kuritarvitamise pärast ja tal terendab ees seitse vangla-aastat. Lisaks peab ta Ukraina riiklikule gaasifirmale Naftogas maksma ligi 140 miljoni euro suuruse kahjutasu.

Süüdimõistmise pärast on nii Euroopa Liit kui ka USA väljendanud oma sügavat pahameelt. Välisminister Urmas Paet avaldas eile kahetsust, et kohtuprotsess Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko üle lõppes süüdimõistva ja pikaajalist vanglakaristust ettenägeva otsusega.

Visiidi eelse teate kohaselt pidi Ukraina välisminister b Tallinnas kohtuma välismnister Urmas Paedi, president Toomas Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Ene Ergma ja peaminister Andrus Ansipiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles