Mikser: sotsiaaldemokraatia on Põhjamaades tõusuteel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Täna kohtusid Eesti ja Norra sotsiaaldemokraatide liidrid Sven Mikser ja Jens Stoltenberg, et rääkida erakondade vahelisest koostööst, Mikser väljendas kohtumisel heameelt, et sotsiaaldemokraatia on Põhjamaades tõusuteel.

Lisaks Norrale ja Islandile on sotsiaaldemokraadid valitsemas nüüd ka Soomes ja Taanis, vahendas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja Mikserit.

Eesti ja Norra sotsiaaldemokraatide juhid leidsid ühiselt, et ühiskonnad vajavad senisest enam sotsiaaldemokraatiat, kuid rõhutasid, et kõikide riikide olukorrad on erinevad ning ühiskonnakorralduse mudelit ei saa üks riik teiselt üheselt üle võtta.

«Enamik Eesti poliitilistest jõududest on üksmeelel, et ühiskonnamudeli osas on meie eeskujuks Põhjamaade sotsiaalselt turvaline ühiskond ja teadmistepõhine majandus, küll on aga sotsiaaldemokraatidel teistest erinev nägemus, kuidas selleni jõuda,» rääkis Mikser. «Teadmistepõhine majandus eeldab senisest suuremaid investeeringuid inimkapitali, mis on võimalikud tänast maksupoliitikat oluliselt muutes.»

Lisaks vahetasid Mikser ja Stoltenberg mõtteid veel tööhõive ja ametiühingute liikumisega seonduvatel teemadel ning arutasid regionaalpoliitika küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles