Töölepingu seadus sai riigikogu heakskiidu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölepinguseaduse eelnõu vastane ametiühingute pikett 2008. aasta jaanuaris.
Töölepinguseaduse eelnõu vastane ametiühingute pikett 2008. aasta jaanuaris. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu võttis 54 poolthäälega vastu palju vaidlusi põhjustanud töölepingu seaduse.

Töölepingu seadus sai riigikogu heakskiidu

Riigikogu võttis 54 poolthäälega vastu palju vaidlusi põhjustanud töölepingu seaduse. Seaduse vastu anti 27 häält, erapooletuid ei olnud.

Seitse saadikut jättis siiski hääletamata. Valdavalt oli tegu Rahvaliidu ja roheliste fraktsiooni  kuuluvate poliitikutega, kuid nende seas oli ka IRLi liige Tarmo Kõuts.

Töölepingu seadus jõustub järgmise aasta 1. juulist.

Erandina jõustuvad 1. jaanuaril 2010 need paragrahvid, millega kaasneb täiendav rahaline koormus riigieelarvele.

Sotsiaalminister Maret Maripuu hindab kõrgelt seaduse ettevalmistamisel tehtud koostööd sotsiaalpartnerite vahel.

«Uus töölepingu seadus aitab meie majandusel areneda, praegustes oludes on see äärmiselt vajalik samm. Seadus annab töötajatele turvatunde ja pakub võimalusi enesetäienduseks ning tööandjatele kindluse muutuvas majandusolukorras,» ütles sotsiaalminister.

«Uus seadus on ühtne pakett, mis haarab endasse elukestva õppe, nõustamisteenuse ning erinevad toetussüsteemid töötuse ajaks,»lisas minister.

Uus eelnõu aitab ministeeriumi väitel tööandjatel kiiresti muutuvate majandustingimustega paremini kohaneda, soodustab töötajate õppimist ja enesetäiendamist ning suunab ettevõtteid oma töötajaid koolitama.

Seaduseelnõu suurendab ministeeriumi hinnangul inimeste turvalisust töötuse perioodil, suurendades töötuskindlustushüvitise määra ja hüvitise saajate ringi.

Riik pakub inimesele tulemuslikumat abi töö otsimisel ning loob võimalused pidevaks enesetäiendamiseks. Samuti kaotab eelnõu töösuhetest põhjendamatu bürokraatia ning loob tööinspektsioonile võimaluse keskenduda töötajate nõustamisele ja töösuhte sisulisele järelevalvele.

Kehtiv töölepingu seadus pärineb 1992. aastast ning ei vasta ministeeriumi teatel enam nüüdisaegse tööturu vajadustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles