Afganistanis viibiv Laaneots tunnustas Eesti sõdureid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral Patrick Sanders (paremalt), kindral Ants Laaneots, Edeleragiooni väejuhatuse ülem kindralmajor John A.Toolan, Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Anto Kergand.
Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral Patrick Sanders (paremalt), kindral Ants Laaneots, Edeleragiooni väejuhatuse ülem kindralmajor John A.Toolan, Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Anto Kergand. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots ütles Afganistanis teenivaid Eesti kaitseväelasi külastades, et on seal teenivate Eesti sõdurite üle uhke.

«NATO liitlaste kõigi tasemete ülemad, kõik alates Ameerika Ühendriikide keskväejuhatuse juhatajast kindral James Mattisest, ISAFi Edelaregiooni väejuhatuse ülemast kindralmajor John Toolanist ja Helmandi väekoondise ülemast brigaadikindral Patrick Sandersist, kellega ma täna kohtusin, on teid ülivõrdes kiitnud,» ütles kindral Laaneots kohtumisel sõduritega Helmandi provintsi keskosas asuvas patrullbaasis Wahid.

«Estcoy-12 on olnud major Martin Kuke juhtimisel tubli ja edukas püstitatud eesmärkide saavutamisel. Eriti tõstan esile lahingpioneere ja demineerimismeeskonda, kes on koostöös jalaväelastega avastanud ja teinud kahjutuks märkimisväärsel hulgal liitlasvägede ründamiseks paigaldatud lõhkekehi,» lisas kindral Laaneots.

Eesti sõdurid on viimase poole aasta jooksul avastanud ja kahjutuks teinud üle saja Afganistani valitsusvastaste mässuliste valmistatud ja paigaldatud lõhkekeha, mis ületab 4,2 korda eelmise poolaasta rekordit.

Kindral Laaneots rääkis kohtumisel Estcoy kaitseväelastega kaitseväe arenguplaanidest, kaitseeelarvest ja majandusolukorrast. Kaitseväe juhataja kinkis hea teenistuse eest kõigile Estcoy-12 kaitseväelastele hinnalise noa.

Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots külastas Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis patrullbaasis Wahid teenivat Eesti jalaväekompaniid Estcoy-12 ning kohtus NATO juhitava ISAF Edelaregiooni väejuhatuse ülema, Ameerika Ühendriikide merejalaväe kindralmajor John A. Toolaniga ning Helmandi väekoondise ülema, Ühendkuningriigi brigaadikindral Patrick Sandersi ning eestlaste lahingugrupi ülema kolonelleitnant Ed Fentoniga.

Jalaväekompanii Estcoy-12 ülem major Martin Kukk andis ülevaate üksuse tegevusest ja olukorrast Nad-e-Ali piirkonnas. Kaitseväe juhataja tutvus põhjalikult patrullbaasiga Wahid ja kontrollpunktiga Limbang.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-12 alustas teenistust Helmandi provintsis selle aasta maikuus. Eesti osaleb Afganistani ülesehitamises alates 2003. aastast. Praegu teenib NATO juhitud Rahvusvaheliste Julgeolekutagamisjõudude koosseisus Afganistanis enam kui 160 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles