Sotsid: poolt hääletades austasime ametiühinguid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: SDE

Sotsid hääletasid töölepinguseaduse eelnõu poolt oma sõnul seepärast, et seadusega olid eelnevalt nõustunud ametiühingud.


Täna riigikogus vastu võetud ja järgmise aasta 1. juulist kehtima hakkav töölepinguseadus on hea näide toimivast kodanikuühiskonnast, sest on kokku lepitud töövõtjate ja tööandjate koostöös, teatas erakond.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul valmis sisuliselt täiesti uus, töötajale turvalisem seadus kui aasta alguses sotsiaalministeeriumi poolt välja käidu.

«Sotsiaaldemokraadid hääletasid uue töölepinguseaduse poolt, sest selle seaduse tingimused leppisid kokku ka ametiühingud,» ütles sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof .

«Meie nõudsime tööturu osapoolte vahelist kokkulepet ja nüüd austame seda - tegemist on suure võiduga meie kodanikuühiskonnale.»

«Ajal, mil töövõtjad ja -andjad töölepinguseadust kokku leppisid, ei olnud olukord tööturul veel nii kiiresti muutuv ja eks seadus on sama ka pool aastat varem jõustudes,» arvas Heljo Pikhof.

Tema sõnul tuleb nüüd hakata uut seadust põhjalikult inimestele selgitama ning ta lubas, et sotsid haaravad selles osas härjal sarvist.

Pikhof meenutas, et riigikogus on plaanis korraldada 2009. aasta alguses olulise tähtsusega riikliku küsimuse «olukorrast tööturul» arutelu.

«Kõige rohkem tuleb uus seadus kasuks tööturul kehvemas seisus olevale töötajale, näiteks neile, kel on raske leida uut töökohta. Aga need inimesed vajavadki rohkem tuge,» väitis sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

«Murelikuks teeb uue seaduse puhul, et sõnastus jätab soovida ja võib olla raskesti arusaadav,» lisas Pikhof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles