Valitsus nimetas Terrase uueks kaitseväe juhatajaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Riho Terras
Brigaadikindral Riho Terras Foto: Kaitseväe peastaap

Valitsus kiitis heaks kaitseministri ettepaneku ja nimetas brigaadikindral Riho Terrase uueks kaitseväe juhatajaks.

Kaitseministri korralduse eelnõu järgi vabastatakse Riho Terras kaitseväe peastaabi ülema ametist 4. detsembril ja nimetatakse kaitseväe juhataja ametisse 5. detsembril. 

Peaminister Andrus Ansip nimetas otsust ajalooliseks, sest esimest korda nimetas kaitseväe juhataja ametisse valitsus. Varem tegi seda president.

Terrase ametipalgaks määras valitsus 3332 eurot, millele lisandub auastme tase 352 eurot.

Küsimusele, kas Terrase kõrval oli ka teisi kandidaate, vastas peaminister: «Võib-olla varases staadiumis oli, aga üldiselt mitte. Terras oli pikka aega kõige tõenäolisem kandidaat,» ütles Ansip. Praeguse kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneotsa viieaastane ametiaeg lõpeb selle aasta detsembris.

Rahuaja riigikaitse seaduse ja kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt nimetab kaitseväe juhataja ametisse valitsus kaitseministri ettepanekul ning võttes arvesse riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukoha.

Praegune kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Riho Terras on teeninud Eesti kaitseväes alates 1991. aastast. Ta on olnud Kalevi üksik-jalaväepataljonis kompaniiülem, staabiülem ja üksik-vahipataljoni ülem, samuti Kaitseliidu peastaabi ülem ning kaitseliidu peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal. 2008. aasta novembrist kuni tänavu aasta alguseni oli Terras kaitseministeeriumi kantsler ning asus seejärel taas tegevteenistusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles