Kohus mõistis narkosmugeldajad pikaks ajaks vangi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis täna 10 aastaks vangi 30-aastase Vladimir Ossipovi ja 12 aastaks vangi 33-aastase Dmitri Teplõhhi*, keda süüdistati narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslik käitlemises.

Mõlemalt mehelt mõisteti välja ka 15 022,95 eurot.

Süüdi tunnistati ka 52-aastane Aleksandr Dubro, kuid talle mõisteti karistuseks kuueaastane vangistus, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui Dubro ei pane 3-aastasel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab temale pandud kontrollnõudeid ja kohustusi.

Süüdistuse kohaselt hankisid Teplõhh ja Ossipov narkoainet põhiliselt Tallinnast, toimetasid selle ise või siis kellegi abil Narva. Sealt viisid kullerid, kas siis 50-aastane Dubro või keegi teine, selle üle piiri Venemaale.

Kogused, mis meeste käest ühe korraga läbi käisid olid suured – 2006. aasta aprillis viidi korraga Venemaale üheksa kilo hašišit ja 2000 MDMA tabletti. Sama aasta sügisel aga 10 kilo hašišit, 2007. aasta oktoobris 7500 MDMA tabletti ja 2008. aasta aprillis ligi 10 kilo hašišit.

Samas kõigil kordadel meeste plaan ei õnnestunud, sest näiteks 2007. aasta oktoobri keskel omandas Dubro Tallinnast ligi kolm kilo hašišit. Narkoaine oli plaanis Venemaale toimetada, kuid isik, kes seda Tallinnast Narva vedas, peeti politseinike poolt kinni ja narkoaine võeti temalt ära.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Teplõhh ja Ossipov süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemist käsitleva paragrahvi järgi, mille eest karistusseadustik näeb süüdimõistmisel ette kuue- kuni kahekümneaastase või kuni eluaegse vangistuse (KarS § 184 lg 21 lg 1).

Lisaks süüdistatakse neid ja ka narkokullerina tegutsenud Aleksandrit eriloata narkootilise aine üle Eesti riigipiiri ja Euroopa Ühenduse tolliterritooriumi piiri toimetamises (KarS § 392 lg 2 p 2). Selle eest näeb karistusseadustik ette kahe- kuni kümneaastase vangistuse.

Dubro sai süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemises, so omandamises, valdamises ja veos isikute grupi poolt ( KarS § 184 lg 2 p 1). Seadus näeb selle eest ette karistusena kas kolme- kuni viieteistaastase vangistuse.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungil palus prokurör mõista Teplõhhile liitkaristuseks 15 aastat vangistust ning karistusseadustiku §84 alusel konfiskeerimise asendamise korras palus prokurör mõista Teplõhhilt riigituludesse välja 187 000 eurot.

Ossipovile palus prokurör mõista lõplikuks karistuseks 13 aastat vangistust ning riigituludesse välja 190 000 eurot.

Dubrole palus prokurör mõista lõplikuks karistuseks 6 aastat vangistust, millest kohesele ärakandmisele kuulub 6 kuud vangistust, ülejäänud osa ei pöörata täitmisele, kui isik ei pane 3-aastasel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab temale pandud kontrollnõudeid.

Kaitsjad palusid süüdistatavad õigeks mõista. Süüdistatavad süüd ei tunnistanud.

* - tegemist ei ole ringkonnaprokuröri Dmitri Teplõhhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles