Politsei saatis ministeeriumidele ettepanekud turvalisuse parandamiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeeriumi tulistamine ajendas politsei- ja piirivalveametit analüüsima teiste ministeeriumide turvalisust.
Kaitseministeeriumi tulistamine ajendas politsei- ja piirivalveametit analüüsima teiste ministeeriumide turvalisust. Foto: Toomas Huik

Politsei- ja piirivalveamet saadab lähipäevil kõigile ministeeriumidele, riigikogule ja mitmetele teistele riigiasutustele ettepanekud hoone füüsilise turvamise parandamiseks.

Näiteks on ettepanekud kohale jõudnud kultuuriministeeriumile ja riigikogule, kuid kiri on kuulutatud asutusesiseseks kasutamiseks ning seda infot ei avalikustata.

«Politsei- ja piirivalveamet tegi igale ministeeriumile rea ettepanekuid tulenevalt analüüsist, mis läbi viidi,» ütles PPA kommunikatsioonibüroo juht Martin Luige. «Analüüs tehti pärast tulistamisjuhtumit kaitseministeeriumis ja selle valguses see just ette võetigi,» lisas Luige.

See, kas ministeeriumide valvamisel ja turvalisuse tagamisel nende ettepanekute alusel korda karmistatakse, on Luige sõnul ministeeriumide enda otsustada. «Soovitusi, millega võiks arvestada selle hoone turvalisuse parandamisel, tehti sõltuvalt igast konkreetsest asutusest.»

Politsei valve on lisaks presidendi kantseleile ja riigikogule ka siseministeeriumis.

Postimees uuris ministeeriumide turvalisuse parandamise kohta ka septembris, siis ütles siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort, et analüüsi viisid läbi PPA ja kapo tihedas koostöös asutustega, keda see puudutab. «Avalikkuses tehtavaid muudatusi põhjalikult ei arutata, seda eelkõige põhjusel, et see seaks ohtu turvalisuse küsimuse enda,» ütles Koort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles