Kohus karistas kümneid kilogramme heroiini vedanud jõuku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin
Heroiin Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis kolmapäeval kriminaalkorras süüdi kümneliikmelise grupi, kes süüdistuse järgi olid erinevaid rolle kandes seotud kümnete kilogrammide heroiini smugeldamisega erinevate riikide vahel.

Kõige karmima karistuse sai narkoveo Eesti-poolne korraldaja Daniil Danilov, kelle kohus mõistis süüdi suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ja uimastite smugeldamises ning määras seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Ühtlasi mõistis kohus süüdi üheksa inimest, kellest osad osalesid otseselt uimastite salakaubaveos, osad aitasid aga sellega kaasa, vahendades rahasummasid ning aidates leida narkokullereid. Nii sai Kristina Jevpak poolteiseaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga ning Giorgi Tsverava, Dmitri Iljin, Natalja Mamontova, Vladislav Fjodorov ja Jana Jagonen kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

Roman Mamontov sai pooleaastase vangistuse ning Andrei Danilov ja Vladislav Garin kaheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi hakkas Daniil Danilov tegema 2009. aasta alguses koostööd välismaal viibivate narkokurjategijatega, otsides Eestist inimesi, soovitavalt noori paare, kes oleksid nõus vedama heroiini ühest välisriigist teise. Peamiselt said narkokullerid heroiinipakid kätte Aserbaidžaanis ja Türgis ning pidid need smugeldama Itaaliasse või Kreekasse.

Kullerite veetud heroiinikogused olid väga suured, näiteks korra said ametivõimud kulleri pagastist kätte ligi 11 kilogrammi heroiini, mitmel korral ulatus narkokogus kahe kilogrammini. Väidetavalt võis Eestist värvatud kullerite abil riigipiire ületada ligi 25 kilogrammi heroiini. Keskmine kulleritele lubatud tasu ennastsalgava uimastiveo eest ulatus 2000-2500 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles