ERR: kaitseväelastele mõeldud proteesiabi tahetakse koondada Eestisse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaprotees.
Jalaprotees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu riigikaitsekomsjon kuulas arstide hinnanguid viga saanud Eesti kaitseväelaste taastusravi võimaluste arendamiseks ning üks variant on tihendada koostööd teadlastega proteesiteenuse väljatöötamiseks.

Riigikaitsekomisjoni aseesimees, Keskerakonna fraktsiooni liige Aivar Riisalu ütles, et Eesti on üsna palju sunnitud tegema kulutusi, et viga saanud kaitseväelased saaksid välismaalt kvaliteetset abi oma proteeside jaoks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». «Kui me suudaksime ise neid asju arendada, siis me saaksime aidata veel rohkem,» märkis Riisalu.

Eesti arstid käivad end täiendamas meie koalitsioonipartnerite sõjaväehaiglates ja sealsed arstid käivad meie spetsialiste ka siin õpetamas. Kui Eesti suudaks proteeside valmistamise ja inimestele kohandamise süsteemi üles ehitada, saaks lisaks kaitseväelastele kodumaal kvaliteetset abi saada ka ligi 400 tsiviilisikut aastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles