Töömessil otsitakse kiirabiauto juhte Soome ja ehitajaid Norrasse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogus toimub töömess. Pildil tutvutakse messipakkumistega.
Rahvusraamatukogus toimub töömess. Pildil tutvutakse messipakkumistega. Foto: Peeter Langovits

Täna toimub rahvusraamatukogus Euroopa 2011. aasta tööhõivepäevade raames töömess, kuhu ilmus hulganisti Euroopa riikides töötamisest huvitatud inimesi ning tööpakkujaid.

«Nii tööandjaid kui aitajaid on ligikaudu 90 inimest,» rääkis EURESe teenusejuht Marta Traks. «Sel aastal tekkis mure, et äkki me ei mahu enam rahvusraamatukokku ära ja seetõttu korraldame seda mitmel tasandil.»

Ta rääkis, et tööandjad on Soomest, Saksamaalt, Norrast, Rootsist, Itaaliast, Prantsusmaalt. Lisaks vahendavad EURESe nõustajad 14 riigist tööpakkumisi oma kohalikelt tööpakkujatelt. Eestlased otsivad Traksi sõnul tööd peamiselt Soomest.

Rahvusraamatukogu sissepääsu ette oli pargitud Soome kiirabiauto ning esimese infoleti juures otsiti kiirabiauto juhte. Veel vajati Soome meditsiiniõdesid. Itaaliasse otsiti IT-töölisi ning Norra ettevõte otsis lisakäsi ehitusele, kus on juba praegu üle viiekümne eestlase ees.

«Tööpakkumisi on sel aastal üsna palju ja inimesed, kes soovivad tööd leida, leiavad kindlasti nii lihttöö kui ka spetsiifilisema valdkonna tööpakkumisi,» rääkis Traks. «Messidel käinud tööandjate tagasiside on ääretult positiivne. Eestlasi kiidetakse – nad on kannatlikud ja suhtuvad töösse tõsiselt.»

Töömess kestab kuni täna õhtul kella viieni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles