Balti Assamblee teaduspreemia anti Andres Kasekampile

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kasekamp.
Andres Kasekamp. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvaheline žürii otsustas tänavuse Balti Assamblee teaduspreemia anda Andres Kasekampile ülevaateteose «Balti riikide ajalugu» eest.

Riias koos olnud rahvusvaheline žürii otsustas tänavused Balti Assamblee (BA) auhinnasaajad, teatas riigikogu. Kirjanduse vallas määrati auhind Leedu kirjanikule Arvydas Juozaitisele filosoofilise romaani «Riia, eikellegi tsivilisatsioon» eest. Assamblee teadusauhinna saab Eesti esindaja Andres Kasekamp oma ülevaateteose «Balti riikide ajalugu» eest, mis ilmus 2010. aastal. Kunsti vallas otsustati auhinnata tuntud Läti dirigenti Andris Nelsonsi pikaajalise muusikategevuse eest.

Žürii liikmete arvates oli selle aasta auhindade jagamine eriti keeruline, sest kõik esitatud tööd olid tuntud ja tunnustatud kaugemalgi kui üksnes Balti riikides.

5000 euro suurused auhinnad antakse üle BA istungjärgu ajal Tallinnas 24. novembril.

BA auhind asutati 1994. aastal edendamaks kirjanduse, kunsti ja teaduse arengut Balti riikides ning tunnustamaks silmapaistvamaid saavutusi nendes valdkondades.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles