Eesti suursaadik Taanis andis üle volikirja

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Kivi
Katrin Kivi Foto: Erakogu

Reedel andis Eesti uus suursaadik Taani Kuningriigis Katrin Kivi Taani kuninganna Margrethe II üle oma volikirja.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses kõnelesid suursaadik Katrin Kivi ja kuninganna Margrethe II Eesti ning Taani headest kahepoolsetest suhetest.

Suursaadik Kivi sõnul on Eesti ja Taani poliitilised, kaitse- ja kulutuurialased ning majanduslikud suhted väga lähedased.

«Taani on Eestile oluline majanduspartner. Samuti on riikidevaheline koostöö tihe Euroopa Liidus ja NATOs,» lisas ta.

Kivi rõhutas kohtumisel ka koostöö tähtsust Põhjamaade vahel ja laiemalt kogu Läänemere piirkonnas.

Kivi väitel on tihe suhtlusvõrgustik, millega liitusime 20 aastat tagasi, aidanud meie regioonil tõusta Euroopa Liidu kõige dünaamilisemaks piirkonnaks.

Ta tõstis esile, et viimati sõlmiti Põhja- ja Baltimaade välisministrite vahel ka diplomaatide vahetuse kokkuleppe, mis loob võimaluse saata diplomaate vastastikku stažeerima riikidesse, kus omal saatkond puudub.

Diplomaatilised suhted Eesti ja Taani vahel sõlmiti esmakordselt 5. veebruaril 1921. aastal ja 1990. aasta detsembris avati Taanis Eesti esimene välisesindus pärast II maailmasõda.

Taani oli Islandi järel teine riik, kes 1991. aasta augustis taastas taasiseseisvunud Eesti vabariigiga diplomaatilised suhted.

Samas ulatuvad Eesti tihedad suhted Taaniga veel palju kaugemale minevikku.

Osa Eesti territooriumist kuulus keskajal Taani kuningriigi koosseisu ning vana legendi kohaselt said taanlased oma lipu Dannebrogi 13. sajandil Toompea linnuse all lahinguväljal võideldes.

Suursaadik Katrin Kivi on sündinud 18. juulil 1967. aastal Kärdlas. Suursaadik Kivi lõpetas 1990. aastal Tartu ülikooli saksa keele ja kirjanduse eriala ning on täiendanud ennast Mannheimi ja Bonni ülikoolis.

Diplomaatilisele tööle asus Kivi 1993. aastal. Enne määramist Eesti suursaadikuks Taanis oli Katrin Kivi välisministeeriumi Euroopa Liidu osakonna üldasjade büroo direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles