Postimehe lugu põhjustas sõnasõja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks süüdistatavatest, vandeadvokaat Tarmo Sild käis eile Harju maakohtus rohelise Porschega ja sai väärparkimise eest ka trahvi.
Üks süüdistatavatest, vandeadvokaat Tarmo Sild käis eile Harju maakohtus rohelise Porschega ja sai väärparkimise eest ka trahvi. Foto: Raigo Pajula

Postimehe eilne artikkel, mis avalikustas kaitsepolitsei pealtkuulatud vestluse sisu ettevõtja Rein Kilgi ja maa-ameti endise juhi Kalev Kanguri vahel, põhjustas sõnasõja prokuratuuri ja advokatuuri vahel.


Esmalt teatas riigi peaprokurör Norman Aas, et edaspidi ei tohiks advokaatidele anda kriminaalasja toimikust koopiat. Aas lubas teha seadusemuudatuse ettepaneku justiitsminister Rein Langile.



«Küsimus ei olegi ainult selles, et toimiku materjale avaldatakse enne kohtuistungit leheveergudel, vaid ka selles, et kriminaalasja teave on jõudnud ehedal kujul kuritegelikesse ringkondadesse,» lausus Aas. «Kahjuks ei ole advokatuur suutnud ühelgi juhtumil toimikuga pahatahtlikult või hooletult ümber käinud advokaati välja selgitada.»



Advokatuuri nimel vastas sellele kantsler Kristel Voltenberg, et selline asjade käik oleks vastuolus euroopaliku kohtumenetluse põhimõtetega. «Endiselt on vastamata küsimus, kas õiguskaitseorganid ise suudavad tagada menetlustoimingute konfidentsiaalsuse,» märkis ta. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles