Mereväes lõppes edukas reservõppekogunemine

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldajad tänasid õppekogunemisel osalenud reservväelasi.
Korraldajad tänasid õppekogunemisel osalenud reservväelasi. Foto: Kaitseväe peastaap

Mereväebaasis lõpes täna kaks nädalat kestnud reservõppekogunemine, kus reservväelased harjutasid operatiiv-, laeva- ja baasikaitset. Korraldajate hinnangul oli reservõppekogunemine edukas.

Reservõppekogunemise pealäbiviija major Kalle Kõlli kiitis lõpetamisel õppustest osavõtjaid hea soorituse eest ning tänas nende perekondi, kes pidid kaks nädalat ilma meeste ja isadeta hakkama saama.

«Osalemisprotsent oli õppekogunemisel hea ja märkimisväärne on see, et ohvitseride osas oli osalemisprotsent oodatust 95 protsenti. See annab lootust, et järgmisel korral põhiüksuste koosseisus õnnestuvad meil asjad sama hästi ja pareminigi veel,» ütles major Kõlli.

Koostööd reservväelaste ja kaadrikoosseisu vahel hindas Kõlli suurepäraseks. Kaadrikaitseväelased olid reservväelastele kogu õppuse vältel toeks, andsid nõu ja vajadusel suunasid, lisas ta.

«See õppus liitis relvavendi veelgi ja süvendas üksteisemõistmist. Olen siin veedetud ajaga väga rahul - õppejõudude, aatelisuse, pühendumuse, distsipliini ja selle kompetentsi hulgaga, mille siit saime,» leidis õppusel osalenud kapten-major Toomas Peek.

Eriti rõhutas ta kõigi õppusel osalejate pühendumust ja õppejõudude professionaalsust, mis aitab järgmisi ühisoperatsioone kvaliteetsemaks muuta.

«Arvan, et reservväelased on jõudnud staadiumi, kus riigiteenimine on neile teadlikuks valikuks muutunud,» ütles kapten-major Peek.

Mereväe reservõppekogunemine leidis aset 3. - 14. oktoobrini ja selle eesmärk oli valmistumine järgnevateks põhikoosseisu õppusteks. Õppus oli jagatud kolmeks: mereväe, laeva-, baasi- ja operatiivkaitse. Mereväebaasis ning Hara lahel ja sadamas harjutasid reservväelased erinevaid ülesandeid rannakaitse-, laevastiku- ja juhtimisüksuste valmisoleku hoidmise ning väljaõppetaseme ühtlustamise eesmärgil.

Ligikaudu poolsada ohvitseri, allohvitseri ja spetsialisti täiendasid oma oskusi ja koostöövõimet. Õppekogunemisel osalenud isikkoosseis on läbinud väljaõppe väga erinevatel aastatel, mistõttu pandi erilist rõhku väljaõppetaseme ühtlustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles