Lenna soojendas Afganistanis teenivate sõdurite südameid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa kontsert Lõuna-Afganistanis Wahidis.
Lenna Kuurmaa kontsert Lõuna-Afganistanis Wahidis. Foto: Kaitseväe peastaap

Eile esines Lenna Kuurmaa Camp Bastionis teenivatele Eesti kaitseväelastele ja nende koalitsioonipartneritele.

Kolmapäeval andis ta kontserdi Helmandi provintsis patrullbaasis Wahid, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Tänane kontsert oli mulle väga oluline. Loodan, et suutsin pakkuda Eesti kaitseväelastele vaheldust ja rõõmu igapäevases raskes teenistuses Afganistanis,» ütles Lenna. «Oli suur au kohtuda ka kindral Ants Laaneotsaga.»

Patrullbaasis Wahid teenivad eestlased, britid ja Afganistani rahvusliku armee sõdurid võtsid ansambli esinemise väga soojalt vastu.

Praegu teenib Helmandi provintsi keskosas asuvas patrullbaasis Wahid Estcoy-12, mille kaitseväelased alustasid teenistust Afganistanis käesoleva aasta mais. Eesti jalaväekompanii peamised ülesanded on domineerida oma vastutusalal, kindlustada kohaliku kogukonna turvalisus ning jätkata koostööd Afganistani julgeolekujõudude ja valitsusega.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, staabiohvitseridest ja staabiallohvitseridest. Kokku teenib Afganistanis ligi 165 kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles