Tänasest tohib sõidukitel kasutada naastrehve

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

2009. aastani tohtis Eestis sõidukitel naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini, kuid mullu jaanuari alguses jõustus majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, mis lühendas naastrehvide kasutusaega 45 päeva võrra, 15. oktoobrist kuni 31. märtsini.

Sõltuvalt ilmastikuoludest jääb võimalus naastrehvide kasutusaega pikendada, kuid mitte rohkem, kui see oli seni lubatud – 1. oktoobrist kuni 30. aprillini, kirjutas Meie Maa.

Maanteeameti tellimusel tegi Tallinna tehnikaülikooli teedeinstituut 2009. aastal uuringu, mille järgi võimaldab naastrehvide kasutusaja lühendamine 45 päeva võrra vähendada aastast teekatete taastusvajadust umbes 50 kilomeetri võrra.

Eriti suur sääst teedele tuleb kevadise kasutusaja lühendamisest, kui katted on juba suhteliselt lume- ja jäävabad, aga kasutatakse siiski veel naastrehve.

Talverehvide kasutamine on Eestis kohustuslik 1. detsembrist veebruari lõpuni ja naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega võib Eestis sõita aastaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles