Ühe reidiga tabati 22 purjus jalgratturit

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiniku alkomeeter.
Politseiniku alkomeeter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalavahetusel tabas politsei Saare maakonna teedel 22 joobes jalgratturit, mis võib olla tingitud inimeste väärarusaamast, et jalgrattureid ei kontrollita ega karistata.

Üks anonüümseks jääda soovinud ja pea iga päev jalgrattaga liikuv kuressaarlane tunnistas Meie Maale, et otsustas vindisena ratta kasuks just seetõttu, kuna kartis autot juhtides politseile vahele jääda, kirjutas Meie Maa.

Saare politseijuht Kaido Vahter möönis samuti, et jalgrattaga purjuspäi sõitmine võib olla tingitud ekslikust arusaamast, nagu ei kuuluks taoline rikkumine karistamisele.

Kui mootorsõiduki joobeseisundis juhtimise eest võib kuni 1,49-promillise joobe puhul saada väärteokorras karistuseks kuni 1200 euro suuruse rahatrahvi, aresti või jääda ilma juhtimisõigusest, siis joobes jalgratturit saab karistada kuni 400-eurose rahatrahviga.

Kui aga autojuhil tuvastatakse 1,5-promilline või suurem joove, alustab politsei rikkuja suhtes kriminaalmenetlust ning teda ähvardab rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus, kuid jalgratturit kriminaalasi ei ähvarda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles