Medvedev: Putini naasmine ei vii Venemaad minevikku

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini ja Medvedevi pildiga matrjoškad.
Putini ja Medvedevi pildiga matrjoškad. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi sõnul ei tähenda peaminister Vladimir Putini naasmine Kremlisse pöördumist minevikku.

«See kokkulepe ei tähenda minevikku tagasipöördumist, kuid see on viis, kuidas lahendada meie ees seisvaid ülesandeid,» lausus Medvedev uudistevõrgu AFP vahendusel.

Septembris tegi Medvedev võimupartei Ühtse Venemaa kongressil Putinile ettepaneku kandideerida 2012. aastal riigipeaks. Viimane võttis Medvedevi ettepaneku vastu, pakkudes Medvedevile peaministri ametikohta.

Samas tunnistas Medvedev, et osa tema toetajaist on otsuses pettunud. «Ma tean, et osa minu toetajatest – need, kes on rääkinud muutuse vajalikkusest – tunnevad teatud pettumust või mõningast pingetunnet,» lausus Medvedev

Medvedevi sõnul tuleks Venemaa juhtimist muuta, kaasates valisemisse lisaks poliitikutele ka eksperte ja regionaalpoliitikuid.

«Ja ka neid, kes meiega täielikult ei nõustu,» täpsustas Medvedev, lisades siiski: «mõistagi kui nad on selleks valmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles