Sõdurpoiste jõulud: matk kopramaale ja karaoke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karaoke.
Karaoke. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi enamik sõdurpoisse veedab jõulud kodus, ei pea ka väeossa jäänud igavlema. Lisaks jõulujumalateenistusele saavad nad osaleda malevõistlustel, laulda karaoket või minna kopramaale matkale.

Pühade ajal väeosas viibivatele ajateenijatele pakutakse igapäevasest pidulikumat söömaaega, võimaldatakse käia jumalateenistustel või viiakse jõulujumalateenistus läbi väeosas kohapeal ning korraldatakse erinevaid üritusi, teatas kaitsejõudude peastaap.

Üksik-sidepataljon pakub oma ajateenijatele lisaks pidulikule õhtusöögile võimalusi külastada kino, teatrit ja Liisi Koiksoni kontserti. Samuti teevad Sidepataljoni ajateenijad matka Lehtse Kopramaale ja külastavad loomade varjupaika.

Kirde Kaitseringkonna Õhutõrjepataljonis, Suurtükiväegrupis ja Pioneeripataljonis saavad sõdurid osaleda malevõistlusel, viktoriinis ja karaokes.

Lisaks leiab Tapa linnakus jõululaupäeval aset jõulukontsert. Kirde Kaitseringkonna Viru Üksik-jalaväepataljoni ajateenijad saavad jõulupuhkusele 23. detsembril. Need ajateenijad, kes veedavad jõulud väeosades, saavad puhkustele ja väljalubadele aastavahetuse paiku.

Enamik ajateenijatest aga veedab sel aastal jõulud kodus sõduri baaskursusele või nooremallohvitseride kursusele järgneval puhkusel.

Detsembri keskpaigaks sai läbi oktoobrikutse ajateenijate sõduri baaskursus ja juulikutse ajateenijate nooremallohvitseride kursus. Nooremallohvitseride kursuse lõpetasid enne jõule üle 300 ajateenija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles