Selgus tänavune kõige koerasõbralikum tegu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kärner ja Pontu
Sigrid Kärner ja Pontu Foto: BIG Match Show

Pühapäeval toimunud Eesti aasta suurimal heategevuslikul koertenäitusel anti üle tiitel «Aasta kõige koerasõbralikum tegu». Tunnustuse pälvis Eesti Loomakaitse Seltsi vabatahtlik Sigrid Kärner, kes võttis oma hoole alla auto alla jäänud ja raskelt vigastatud koera, kes sai nimeks Pontu.

Kärner pidas tunnustust küll oluliseks, ent suurimat tiitlit tema sõnul materiaalsesse mõõdupuuse panna ei saa.

«Vabatahtlik töö annab küll väga palju juurde, et sellesse oma aega ja energiat panustada, ent suurim tasu on siiski see, kui loom leiab endale hea kodu. Raha või tiitel on selle puhul teisejärguline,» ütles Kärner.  

Siiski peab Kärner loomasõprade tunnustamist vajalikuks.

«Arvan, et sellelaadsed konkursid edendavad head loomapidamistava, mis sütitab ka teiste initsiatiivi ja mõtlemismalli nõrgematest lugu pidama,» ütles Kärner. «On väga tore, et korra aastas eeskujulikemaid abistajaid tunnustatakse, ent heategusid võiks teha ikka kogu aasta vältel.» 

Konkursi patrooni Marju Läniku sõnul näitasid kõik tänavused nominendid ülesse heatahtlikku suhtumist ning väärivad võrdselt tunnustust.

«Mul on siiralt hea meel näha, et meie ühiskonnas leidub loomaarmastust, initsiatiivlikust ning valmisolekut vabatahtlikuna abistada meie vaieldamatult kõige truumaid sõpru, koeri,» lisas Länik.

Möödunud aastal sai aasta kõige koerasõbralikuma teo tiitli Pärnust pärit Sven Soomuste, kelle kiire reageerimine päästis Pärnus autolt löögi saanud koera elu ning viis kodust ära jooksnud looma taas peremehega kokku.

2009. aastal oli võitjaks Oskar Sisas Võrumaalt, kes kulutas ligi 40 000 krooni, et terveks ravida varjupaigast võetud Simba-nimelise koera esikäpaluud, mis said tõsiselt viga, kui loom traktori vikati ette jooksis.

2008. aastal esmakordselt toimunud konkursi tiitli pälvis hüljatud ja väärkoheldud koerte abistamisega tegelev Piret Audse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles