Seakasvatajad muretsevad kehva jõulumüügi pärast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstus.
Lihatööstus. Foto: Egert Kamenik

Samal ajal kui Eestisse tuuakse sisse külmutatud välismaist sealiha, maadlevad meie oma seakasvatajad liha realiseerimise probleemidega, lisaks sellele pole nad kunagi toetusi saanud.


Kõrgest sööda- ja madalast realiseerimishinnast sündinud kahjumi lootsid seakasvatajad nulli ajada jõuluaegse suurema müügiga, tänaseks aga nõudlus veel tõusnud ei ole, kirjutab

Maaleht

.

Nii ei teagi seakasvatajad praegu, kas nad saavad kahjumist üle või on majanduskriis inimeste ostujõudu nii palju mõjutanud, et kokku hoitakse ka jõuluprae arvelt. Nad panevad imeks, et kuigi varumishind on langenud, müüakse sealiha poelettidel ikka sama kallilt kui varem ja see mõjutab ostmist.

Praegu Euroopas sealiha hind langeb, kuna Euroopa toodab seda tänu suurtele seakasvatusmaadele Taanile, Saksamaale, Hollandile ja Poolale üle oma vajaduste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles