Riik ostis Toompeal julgeoleku tagamiseks kolm korterit

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministrid lahkumas valitsuse istungilt Stenbocki majas. Jaak Aaviksoo.
Ministrid lahkumas valitsuse istungilt Stenbocki majas. Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts ostis eraisikutelt kokku üle 1,5 miljoni euro eest ära kolm korterit Toompeal Rahukohtu 1, et tagada nende vahetus läheduses oleva riigikantselei julgeoleku koordinatsioonidirektori büroo tööruumide turvalisus.

Julgeoleku koordinatsioonidirektori büroo töö oluline ja vältimatu osa on riigisaladuse ning salastatud välisteabe töötlemine ja kaitse, selgitas riigikantselei pressiesindaja Kristiina Tiimus Õhtulehele.


Korterid paiknevad riigisaladuse kaitseks vajalikul administratiivalal, mille kohta kehtivad kõrgendatud turvanõuded. Neil ei ole eraldiseisvat sissepääsu ja nende elanikud kasutavad hoonesse sisenemiseks Stenbocki maja väiksemat hoovi.

«Eraisikute liikumine administratiivalal nõuab pidevat kõrgendatud tähelepanu, kuid riigikantselei ei saa kontrollida, kes hoones elavad või viibivad ning millega tegelevad,» selgitas Tiimus ja lisas, et kuna kortereid ei kasutanud üksnes omanikud, vaid neid üüriti ka välja, oli tegu pideva julgeolekuriskiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles