Ilves annetas hukkunud kaitseväelasele Kotkaristi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agris Hutrofi mälestuseks on kaitseväe peastaabi fuajees pilt ja küünal.
Agris Hutrofi mälestuseks on kaitseväe peastaabi fuajees pilt ja küünal. Foto: Raigo Pajula/Postimees

President Ilves otsustas annetada Afganistanis langenud kapral Agris Hutrofile Kotkaristi teenetemärgi ja tegi sissekande kaastunderaamatusse.

President Toomas Hendrik Ilves annetab laupäeval Afganistanis lahinguülesande täitmisel langenud kapral Agris Hutrofile postuumselt mõõkadega Kotkaristi kuldristi teenetemärgi.

«Eesti leinab oma vaprat sõdurit,» kirjutas president Ilves kaastunderaamatusse. «Kapral Agris Hutrof langes NATO operatsioonil Afganistanis, lahingus kurjuse ning julma mõistmatusega. Ta võitles ka Eesti julgeoleku ja meie riigi eest, mis on lahutamatult seotud NATO liitlassidemetega.»

«Ma tunnen valu, ränka valu, mõeldes Agris Hutrofi perekonnale, kes kaotas poja, mehe, isa ja venna ning tema võitluskaaslastele, kes kaotasid hea kamraadi,» kirjutas Eesti riigipea. Ilves avaldas sügavat kaastunnet Agris Hutrofi lähedastele ja tema kõigile sõpradele. «Eesti leinab koos teiega.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles