Presidendi nõunik: aina enam otsitakse vingumise asemel lahendusi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madle Lippus
Madle Lippus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vastse presidendi nõuniku Madle Lippuse sõnul on talle oluline levitada mõtet, et inimesed ei tunneks ennast kodanikuühiskonna liikmetena mitte üksnes siis, kui nad on mingis ühenduses aktiivsed, vaid oleksid vastutustundlikud kodanikud igas eluvaldkonnas.

«Ja tõesti, mulle tundub ka, et selliseid häid mõtteid ja positiivset kodanikualgatust, kus mitte ei vinguta või ei vastanduta millelegi, vaid nähakse probleemi, mõeldakse välja lahendus ja siis hakatakse seda ellu viima, on aina enam,» vahendas ERR uudised vastse presidendi nõuniku Madle Lippuse hommikusaatele «Terevisioon» antud intervjuud.

Lippus lisas, et kodanikualgatuste ja -initsiatiiviga on võimalik lahendada palju kohalikke probleeme: luua töökohti ja kohalikku sidusust.

«Kohati inimesed lihtsalt veel ei oska leida seda infot, juhul, kui neil tuleb mingisugune hea idee - mis on need sammud, mis nad peaksid läbi käima selleks, et seda ellu viia, kust raha taotleda, kui raha on vaja, kuidas üldse inimesed kokku saada. sageli on üldse /---/ Õnneks tegelikult on selleks tekkinud väga palju nõustamiskeskusi või isegi organisatsioonidevahelisi võrgustikke, mis sellelaadset kogemust jagavad.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles