Turvafirma on tabanud üle kolme tuhande varga

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Turvakontsern G4S Eesti andis üheksa kuuga politseile üle 83 murd- ja 3187 kauplusevarast.

Kokku anti turvafirma teatel tänavu üheksa kuu jooksul politseile üle 4463 õiguskorra rikkujat. Sissemurdmisi või sissemurdmiskatseid G4S valve all olevatesse objektidesse oli 607, neist 30 korral püüti sisse tungida valves olevatesse eramutesse. Mullu samal perioodil toimus 718 sissemurdmist.

Üheksa kuuga tabasid G4S patrullid sissemurdmistelt 83 isikut, mis on 33 sissemurdja võrra rohkem kui mullu samal ajal. Turvafirma juhtimiskeskuse juhataja Margus Alametsa sõnul langesid eramute puhul varaste saagiks kõige sagedamini jalgrattad, koduelektroonika ja ehted.

«Ei tasu unustada, et vargad teevad samuti «riskianalüüsi» ning pigem ründavad neid kodusid, kus turvalisuse eest on hoolitsetud vähem kui võiks. Praktika näitab, et murdes sisse valjuhäälse signalisatsiooniga varustatud kodusse, enamasti ei jõua varas võtta sealt midagi väärtuslikku,» ütles Alamets.

«Kui pere magamistoad asuvad teisel korrusel, tasub magama minnes valve alla panna esimene korrus; samuti on mõistlik katta esimese korruse aknad turvakilega.»

Üheksa kuu jooksul G4Si juhtimiskeskuses registreeritud 667 949 häiresignaali puhul vajas olukorra lahendamine patrullekipaaži sekkumist kolmandikul juhtudel. G4Sil on Eestis ligi 45 000 püsiklienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles