Küüslaugune püreesupp kartulist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslaugune püreesupp kartulist
Küüslaugune püreesupp kartulist Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

2 sl oliiviõli

1 sibul

6 küüslauguküünt, purustatud

6 kartulit, kooritud ja tükeldatud

850 ml kanapuljongit (kuubikust või konsentraadist)

400 ml piima

poole sidruni mahl

6 sl vahukoot või hapukoort

3 sl hakitud maitserohelist

Kuumuta potis õli ning prae ses sibulat ning küüslauku. 4 minuti pärast lisa kartulid ja puljong. Kuumuta supp keema. 15-20 minutit pärast (kui kartulid pehmed) püreesta kogu kraam blenderis või saumikseriga. Tõsta pott tulelt ning vala juurde piim. Kuumuta pisut kuid ära  enam keema lase. Maitsesta supp sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveerimisel nirista kaunistuseks koort ning puista maitserohelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles