Venemaalt alkoholi smugeldanute süüasi võidakse lõpetada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Prokurör taotles täna Harju maakohtus Venemaalt vannivahendi nime all Eestisse alkoholi smugeldanud meeste ja kahe firma süüasjas menetluse lõpetamist.

Riigiprokuröri Laura Vaigu hinnangul võib kriminaalasjas menetluse lõpetada avaliku menetlushuvi puudumise tõttu ning kuna süüdistatavate süü ei ole suur, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Kohtu all on kunagine Sydney olümpia Eesti maadluskoondise juht Raoul Pajuviidik (46), Valeri Kolesnik (45) ja OÜ Polycom alkoholi käitlemise korra rikkumise ning Viljar Teder (44) ja Avallone Lõuna-Eesti AS alkoholi käitlemise korra rikkumise süüdistuses.

Süüdistuse järgi toodi 2006. aasta juulist detsembrini Venemaalt neljal korral vannivahendi Bojarõšnik silte kandvatesse pudelitesse villitud 87-89-protsendise etanoolisisaldusega alkoholi ligi 11 000 liitrit, mille tõttu jäi riigil saamata arvestuslikult üle 1,7 miljoni krooni ehk üle 108 000 euro aktsiisi.

Riigiprokuratuur märkis menetluse lõpetamise taotluses, et juba 2008. aasta detsembris kohtusse saadetud kriminaalasjas pole kohtulikku uurimist käesolevaks ajaks alustatud. «Varalist kahju pole kuriteoga tekitatud ning tsiviilhagisid pole kriminaalasjas esitatud,» põhjendas riigiprokuratuur taotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles