Galojan vanglakaristusest ei pääsenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojani
Anna-Maria Galojani Foto: Jelena Rudi

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata MTÜ Eesti Euroopa Liikumise (EEL) eksjuhi Anna-Maria Galojani süüdimõistmise ligi 60 000 euro omastamises ning samaks talle mõistetud vanglakaristuse.

Kohus ei rahuldanud Galojani (29) kaitsja vandeadvokaat Sven Sillari kaebust, milles ta taotles kriminaalasja saatmist maakohtule uueks arutamiseks uues kohtukoosseisus, teatab ERR uudised.

Ringkonnakohus mõistis Galojanilt välja ka 3. oktoobri seisuga MTÜ Eesti Euroopa Liikumise kasuks viivised summas 17 658,17 eurot.

Galojani advokaadil Sven Sillaril on võimalik ringkonnakohtu otsus vaidlustada riigikohtus 30 päeva jooksul, kuid kaebuse arutusele võtmine seal ei ole kindel.

Ringkonnaotsust Postimehele kommenteerinud advokaat Sillari sõnul pole ta kohtuotsuse sisuga veel tutvunud, kuid otsus see vaidlustada riigikohtus on juba kindel. «Kui menetlus käib, siis tuleb ikka kõik etapid läbida,» rääkis Sillar. «Õigust ringkonnakohtu otsust vaidlustada ei saa kasutamata jätta. Las riigikohus ütleb siis, kas Galojan on siis süüdi või mitte. Meie arvates ta süüdi ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles