Praami tuli pühapäeval oodata mitmeid tunde

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas. Illustratiivne foto.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas. Illustratiivne foto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läinud pühapäeval tekkisid lisareisideta talvegraafikus Kuivastu sadamasse ootejärjekorrad, mis küündisid kohati üle kolme tunni.

Kuivastu-Virtsu liinil ei toimunud sel nädalavahetusel ühtegi lisareisi ja kohe tekkisid ka ootejärjekorrad, teatas Väinamere Liinid.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul näitab pühapäevane kogemus, et talvine hõredam sõidugraafik jääb koormusele jalgu.

Talvegraafik on suvehooajaga võrreldes umbes kaks korda hõredam, reisid toimuvad tippaegadel vaid iga tunni ja 10 minuti järel ning lisareise pole ette nähtud. «Samal ajal on reisijad harjunud suvise sujuva ja kiire teenindusega. On ju tõesti mugav, kui ei pea reisiaega ette planeerima, vaid lihtsalt tuled sadamasse ja pääsed lähema poole tunni jooksul laevale – nii
nagu suvel oli. Seetõttu võis ka pühapäeval talvegraafikus ooteaja tekkimine osadele reisijatele üllatusena tulla,» rääkis Hiiuväin.

Järgmine tihedam graafik on ette nähtud alles aastavahetuse pühade ajaks. «Sinnani tuleb aga toime tulla hõredama graafikuga, nii nagu see oli ka möödunud talvel. Seega peame paratamatult paluma reisijatel talvise hõreda graafikuga oma sõiduaega planeerida,» ütles Hiiuväin.
 

Laevafirma näeb lahendusena, et sõidugraafiku tihedus talvehooajal ei sõltu
enam nii palju sõidukite hulga vähenemisest, vaid säilitab suurema
paindlikkuse valida sõiduaega vastavalt vajadusele ka talvel. «See tähendaks küll, et enamus reisidest toimuks pooltäis laevaga, kuid ühenduse kvaliteet tervikuna paraneb oluliselt ja seda aastaringselt. Usume, et see kitsaskoht on lahendatav koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, kes koostab aastase reiside arvu tellimuse, mille alusel omakorda luuakse
sõidugraafik,» märkis Hiiuväin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles