Tööinspektor Saaremaa õnnetusest: tegemist oli kogenud töömehega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Laura Oks

Tööinspektsiooni inspektor Rein Nelis sõnas, et Saaremaal Orissaares eramaja katuse ehitamisel hukkunud 34-aastane töömees oli ehitusalal töötanud juba pikemat aega.

«Üldiselt oli ta pikemat aega seal töötanud sel alal, kogenud ja tööandja jutu järgi tubli töötaja,» rääkis Nelis. Inspektori sõnul töötas õnnetuse ajal objektil kokku kolm inimest, aga kaks neist olid eraldi ja ei näinud, kui kolmas töömees alla kukkus.

Kuna uurimine käib, ei soovinud Nelis ohutusnõuete täitmist kommenteerida.

«Ilmselt olid seal omatehtud asjad,» märkis ta napisõnaliselt.

Nelis lisas, et inspektsioon võib juhtumit menetleda kuni kuu aega ja kuna politsei algatas ka kriminaalasja, siis need materjalid, mis kokku korjatakse, lähevad üle politseile.

Möödunud reede pärastlõunal toimus surmaga lõppenud tööõnnetus Orissaares Aia tänaval eramaja hoovis, kus tegi ehitustöid Saikla Ehitus OÜ. 34-aastane mees töötas nelja meetri kõrgusel isetehtud töölaval, millel purunes üks põhjalaud ja töötaja kukkus sealt alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles