12-aastane Lasnamäe poiss jätkab vägivallatsemist ka uues koolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna Linnamäe vene lütseumi ühe viienda klassi õpilased võisid ohata kergendatult, kuna E.-nimeline kiusupunn vahetas kooli, kuid ka juba uues koolis on poisi peale tehtud avaldus politseisse.

Lasnamäe linnaosavalitsus teatas, et 10. oktoobrist õpib E. Tallinna Mahtra gümnaasiumis. 12-aastane E. oli skandaali põhjuseks Tallinna ühes paremas venekeelse õppekeelega koolis, Tallinna Linnamäe vene lütseumis.

Politsei menetleb taas

Korduvalt E. käest peksa saanud poisi ema Svetlana sattus varateismelisega suisa kähmlusse ja tema vastu on algatatud kriminaalasi. Naisele kutsuti kooli politsei välja siis, kui ta oli poisi kraest kinni võtnud, mille peale hakkas poiss teda käte ja jalgadega lööma, misjärel Svetlana surus poisi vastu põrandat.

Postimees kirjutas juhtunust 28. septembril. Svetlana on omakorda politseisse esitanud vastuavalduse E. peale.

«Uurija sõnadest sain aru, et kuni see poiss ei saa 14-aastaseks, ei saa talle midagi teha. Kuid mina arvan, et las see ametlik paber olla ja politseisse jääb tema tegudega ajalugu,» ütles naine pühapäeval.

«Ma tean, et meie asjas on määratud ka prokurör, kuid keegi pole veel mulle helistanud või kirju saatnud,» kinnitas ta.

Svetlana lisas, et uurijate sõnul ähvardab teda maksimaalselt administratiivtrahv, kuna E. poolt politseinikele näidatud kahjustusi ei saa käsitleda kui raskeid. Naine on valmis vaidlustama mis iganes otsuse, mis peaks tema asjas tulema, kuna ta on veendunud, et oli end kaitsmas poisi löökide eest.

«Saime oma tahtmise, et E. viidaks uude kooli üle, kuid arvasime, et tegemist on spetsiaal­se asutusega. Juhtus aga nii, et koorem pandi lihtsalt teiste õlgadele,» rääkis Svetlana.

Tema sõnul sattus E. klassi, milles õpivad tema poja trennikaaslased, ja kõigest ühe nädala jooksul tehti E.-ga seoses politseisse avaldus. Naine ütles, et üks poiss sai peapõrutuse. Kannatanu viiakse üle uude kooli, et vältida tulevikus rünnakuid uue õpilase poolt.

«On ilmselge, et E. ei vaja mitte ainult individuaalõpet, vaid ka psühholoogide ja arstide abi, sest tema rünnakud on põhjuseta ja käitumine on ohtlik teistele. On kahju, et selle poisi ema ei ole siiani seda mõistnud,» lisas Svetlana.

Poisi ema: ärgu irvitagu!

Poisi ema Katerina muretseb, et teised lapsed hakkavad uues koolis tema poja üle irvitama.

«Nad küsivad, miks ta sinna kooli läks, neil on juba eelhoiak, sest kogu linn, kogu Lasnamäe teab minu pojast,» ütles naine. «Kardan, et uues koolis läheb minu lapsega nagu eelmiseski. Direktor ütles, et ta ei saa anda garantiid, et jälle midagi halba ei juhtu.»

Katerina sõnul tegelevad tema pojaga psühholoog ja sotsiaalpedagoog, aga nende töö võtab aega. Ema hinnangul tuleks pigem tegelda teiste lastega ja neile öelda, et nad ei irvitaks tema poja üle. Katerina teada heidetakse tema pojale juba ette, et poiss lõi kedagi palliga.

«See oli kogemata, aga nemad ütlevad, et meelega,» rääkis Katerina. «Ei ole vaja teda lüüa, pole vaja teda provotseerida! Koolis peaksid kaamerad üleval olema, siis saaks näha, kes süüdi on.»

Koolijuht ei kommenteeri

Väidetava kõuriku ema on väga kuri Linnamäe vene lütseumi peale ja soovib, et karistada ei saaks mitte ainult lapsevanem, kes tema pojale kallale läks, vaid uurimise ja vajadusel ka kohtu alla peaks minema kooli juhtkond.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva kinnitas osaliselt Svetlana juttu, kuid lisas, et tegemist oli siiski ühe avaldusega.

«Jah, tõepoolest on 12-aastase poisi suhtes laekunud üks avaldus, et uues koolis tekkis tal ühe poisiga konflikt, mille tagajärjel sai teine pool vigastusi. Politsei uurib juhtunut,» rääkis ta.

Mahtra gümnaasiumi direktor Alla Batrakova keeldus seda teemat kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles