4 portsu
20 min
330 kcal
100 g peekonit
600 g väikseid kartuleid
1 sl valge veini äädikat
4 muna
1 suurem punt rohelist salatit
Kastmeks:
2 tl magusat sinepit
1 sl valge veini äädikat
0,5 dl oliiviõli
1 sl hakitud kappareid
4 portsu
20 min
330 kcal
100 g peekonit
600 g väikseid kartuleid
1 sl valge veini äädikat
4 muna
1 suurem punt rohelist salatit
Kastmeks:
2 tl magusat sinepit
1 sl valge veini äädikat
0,5 dl oliiviõli
1 sl hakitud kappareid
Lao peekoniribad külmale pannile ning prae siis krõbedaks. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ning jahuta pisut. Vala kastrulisse kolmandiku ulatuses vett, lisa veiniäädikas ja kuumuta kergelt podisema. Kõksa munad eraldi tassidesse, nii et kollane ja valge jääks kenasti näha. Sulpsata kiire liigutusega ettevaatlikult (võimalikult lähedal veepinnale) muna tassi seest keevasse äädikavette. 3–4 minuti pärast tõsta muna vahukulbi abil välja. Valmista nii kõik munad.
Klopi salatiained kokku ning maitsesta soola-pipraga. Vala kolmandik kastmest sektoriteks või viiludeks lõigatud keedukartulitele ning sega läbi. Asteta taldrikule vaheldumisi kartulid, peekon ja salat, nirista üle kastmega ning kõige peale pane pošeeritud muna.