EASi tegevuste maht kasvab tuleval aastal kaks korda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Einasto.
Mart Einasto. Foto: Ove Maidla

Tänasel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu koosolekul kinnitati 2009. aasta tegevuste mahuks 5,2 miljardit krooni, mis on pea kaks korda rohkem kui tänavu.


EASi nõukogu esimehe Mart Einasto sõnul tähendavad hüppeliselt kasvavad tegevusmahud EASile väga töist aastat: «Praeguses keerukas majandusolukorras on EASi kasvavad tegevusmahud kindlasti riigipoolseks oluliseks ja positiivseks signaaliks nii ettevõtjatele kui ka kohalikele omavalitsustele.»



Kinnitatud tegevuskavas on EASi kõige mahukamateks tegevusvaldkondadeks 2009. aastal ettevõtete tehnoloogilise ja tootearendusvõimekuse tõstmine 1,36 miljardi krooniga, ettevõtete ekspordivõimekuse tõstmine ja välisturgudel edukama tegutsemise toetamine 345 miljoni krooniga, ettevõtete võimekuse arendamine, sh tööstusettevõtete tehnoloogiainvesteeringute toetamine 408 miljoni krooniga, turismi arendamine 406 miljoni krooniga, kohaliku elukeskkonna arendamine 1,4 miljardi krooniga ja atraktiivsema külastuskeskkonna arendamine 577 miljoni krooniga.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles