Juubeldavad palestiinlased kutsusid uusi Iisraeli sõdureid röövima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi peapaela kandev palestiina vang sai täna Läänekaldal Ramallah's kangelase vastuvõtu.
Hamasi peapaela kandev palestiina vang sai täna Läänekaldal Ramallah's kangelase vastuvõtu. Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded palestiinlased, kes tähistavad täna sadade vangide vabanemist Iisraeli vanglatest, kutsusid Hamasi mässulisi veel juudiriigi sõjaväelasi röövima, et rohkem samasuguseid vangide vahetusi korraldada.

Massimeeleavalduse Gaza Citys korraldas Hamas, kes veenis Iisraeli valitsust ühe sõduri, Gilad Shaliti, vastu vabastama 1027 palestiina vangi. Juubeldav rahvamass skandeeris: «Inimesed tahavad uut Giladi!», andes mõista, et Iisraeli sõdureid röövides on võimalik vabastada veel tuhandeid palestiinlasi, kes Iisraelis trellide taga viibivad, vahendas AP.

Täna vabastatud esimesest 477 vangist toimetatakse Gaza sektorisse üle 300, ülejäänud viiakse Läänekaldale, 40 antakse Iisraeli meedia teatel üle Süüriale, Türgile ja Katarile. Enamik vangidest olid eluks ajaks vangi mõistetud iisraellaste tapmise eest. Ülejäänud 550 vabastatakse ilmselt järgmisel kuul.

Hamas on Gazasse tulevatele vangidele lubanud tagada elu lõpuni palga, korteri ja auto, vahendas Helsingin Sanomat.

Läänekaldal osales täna mitu tuhat inimest sarnasel üritusel. Palestiina Omavalitsuse liidri Mahmoud Abbasi jaoks on vangivahetus aga ilmselt poliitiliselt suur löök, sest suurendab palestiinlaste seas Hamasi mõjuvõimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles