Iisraeli sõdur jõudis pärast viieaastast ootust koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gilad Shalit (paremalt teine) oma isa Noami (paremal), Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja kaitseminister Ehud Baraki (vasakul) vahel.
Gilad Shalit (paremalt teine) oma isa Noami (paremal), Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja kaitseminister Ehud Baraki (vasakul) vahel. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõjaväelane Gilad Shalit, kelle Hamas täna pärast viieaastast vangistust sadade palestiina vangide vastu vabaks laskis, jõudis kodulinna Iisraeli põhjaosas.

Sõjaväe helikopter lennutas kahvatu ja kõhnavõitu Shaliti pärastlõunal tema kodulinna Mitzpe Hilasse. Kopter tiirutas linna kohal enne maandumist ja kadunud poega olid tänavatele ja majakatustele tervitama saabunud tuhanded inimesed, vahendas AP.

Shalit pandi pärast maandumist väiksesse autokonvoisse, mis ta koju sõidutab.

Shalit andis täna Egiptuse-Iisraeli piiril intervjuu, mida juudiriigi võimud nimetasid šokeerivaks. 25-aastasel noormehel oli Egiptuse televisiooni ajakirjaniku küsimustele vastamisel selgeid raskusi ja ka tema hingamine tundus vaevaline.

Sellele vaatamata ütles Shalit, et tunneb end hästi ja on väga elevil vabanemise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles