TV3: Turba kortermajas lõdisevad elanikud külmast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turba kortermajas lõdisevad elanikud kütmata tubades.
Turba kortermajas lõdisevad elanikud kütmata tubades. Foto: Kaader TV3 videost

Harjumaal Turbas asuva kortermaja rahvas lõdiseb juba mitu nädalat oma külmades kodudes, kus termomeeter näitab vaid mõne pügala üle 10 kraadi.

Põhjuseks on soojatrassi rike. Soojafirma Avaterm vabandab, et kuna trass on mitu kilomeetrit pikk, oli keeruline viga leida ja lubab töömehed juba homme kohale saata, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Metsa tänaval asuva maja elanikud aga on juba usu kaotanud. Majas elab nii väikeste lastega peresid kui pensionäre, kel niigi tervis kehv.

Korteriühistu esimees Sirje Baumer ütles, et kütmist tuleb tegelikult alustada ikkagi esimesest oktoobrist, et majad ei saaks niiskust endasse tõmmata. «Nüüd on see lõik siin kahe maja vahel katki ja seda lubatakse mul nädal aega parandada, helistan iga päev ja räägin,» kurtis ta.

Majas asub ka perearstikeskus, kus tänu elektriradiaatoritele läbi häda 18 kraadi tuppa saadakse. Elanike sõnul on samasuguseid ebameeldivusi läbi elatud ka varasematel aastatel.

Majaelanik Veronika ütles, et juhtunu all kannatavad kõige enam lapsed, kes peavad kauem koolis või lasteaias olema, kuna kodus on liiga külm olla. Tema sõnul pole kasu ka elektriradiaatoritega kütmisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles