«Vabariigi kodanikud»: noorpoliitikud on kuulekad ja parteijuhi nägu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorpoliitikud on arusaamatult leebed ja parteijuhtide sarnased, leiti saates.
Noorpoliitikud on arusaamatult leebed ja parteijuhtide sarnased, leiti saates. Foto: SCANPIX

ETV saate «Vabariigi kodanikud» külalised leidsid, et praegused noorpoliitikud on leebed, konformsed ja sarnanevad hoiakutelt erakonnajuhtidele, kuna teistsugused inimesed poliitikasse ei pääse.

«Väidan, et ülikooli komsomolikomitees vaieldi tulisemalt kui mõneski praeguses erakonna noorteorganisatsioonis,» ütles riigikogu reformierakondlasest liige Igor Gräzin, kelle sõnul on noorpoliitikud arusaamatult leebed ja konformsed, vahendab ERR Uudised.

Ajakirjanik Kalle Muuli nõustus sellega, öeldes, et poliitikasse on tulnud uusi inimesi, kuid nad on täpselt etteantud sõelast läbi mahtunud, sest ilma selleta poliitikasse ei jõua ning on oma hoiakute, oleku ja kuulekuse poolest täpselt parteiesimehe nägu.

Advokaat ja teenusmajanduse koja esimees Allar Jõks märkis, et tegemist võib olla laiema probleemiga, mis puudutab kõiki noori – ettevaatlikus ja soov mitte riigi asjades kaasa lüüa algab tema hinnangul kuskilt mujalt ja on laiem küsimus.

Tallinna ülikooli professor Anu Toots tõi aga välja, et partei noorteorganisatsioonides on vaikimine eriti sümptomaatiline ning seal esinemas käies pole kellelgi küsimus ja diskussiooni ei teki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles