Eesti toetab Gruusia püüdlusi NATOga liitumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet kinnitas kolmapäeval Thbilisis Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga kohtudes, et Eesti toetab Gruusia püüdlusi NATO liikmesuse saavutamiseks vastavalt Bukaresti tippkohtumise otsustele.

Paet arutas tänasel kohtumisel Tbilisis Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga Gruusia lõimumist NATOga ning olukorda okupeeritud territooriumitel, teatas välisministeeriumi pressiesindaja. 

Välisminister Paet märkis, et Eesti toetab Gruusia püüdlusi NATO liikmesuse saavutamiseks vastavalt Bukaresti tippkohtumise otsustele. Paeti sõnul tuleb Gruusial sel eesmärgil ka vajalike reformide elluviimist jätkata ning NATOga koostööd edendada.

Paet kinnitas kohtumisel Eesti toetust Gruusia territoriaalsele terviklikkusele ja mittetunnustamispoliitikale. «Oluline on Euroopa Liidu vaatlusmissiooni EUMM töö, OSCE missiooni taastamine ning Genfi kõneluste jätkumine,» ütles Paet. «Okupeeritud territooriumite strateegia tõhus rakendamine taastaks usalduse ning koostöö okupeeritud alade elanike, Gruusia võimude ja elanikkonna vahel,» lisas ta.

Välisminister Paet rääkis kohtumisel president Saakašviliga ka Gruusia põhiseadusreformist ning 2012. aastal toimuvatest parlamendivalimistest. «Tähtis on järgmisel sügisel toimuvate parlamendivalimiste läbipaistev korraldus, mis kinnitaks Gruusia usaldusväärsust demokraatlike väärtuste kandjana,» ütles Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles