Ratas: haldusreform ei sõltu Reformierakonnast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja Keskerakonna omavalitsuskogu esimees Jüri Ratas märkis regionaalministri põhjendusi haldusreformist kommenteerides, et riigikogus on kindlasti poliitikuid, kes reformi toetavad.

«Kui regionaalminister väidab, et haldusreformiga ei saa alustada Reformierakonna vastuseisu tõttu, siis soovitan vaadata riigikogu saalis ringi – seal on kindlasti neid poliitikuid ja erakondi, kellele on tasakaalustatud piirkondlik areng oluline ja kes peavad seetõttu reformi oluliseks sammuks,» ütles Ratas Keskerakonna pressiesindaja sõnul.

Ratas meenutas, et nii õiguskantsler kui ka riigikontrolör on teravalt kritiseerinud valitsuse suutmatust haldusreformi osas. «On selge, et Eestil pole pääsu haldusreformist. Samas põhjendab regionaalminister suutmatust reformi käivitada asjaoluga, et koalitsioon toimib põhimõttel, et tehakse asju, milles kaks valitsuserakonda on ühisel seisukohal.»

Ratase sõnul vajab Eesti sisulist haldusreformi. «Uuele omavalitsussüsteemile üleminek peab toimuma riigi ja omavalitsuste koostöös,» sõnas ta. «Haldusreform ei saa olla pelgalt omavalitsuste liitmine, sellel peab olema ka reaalne tulemus, et kohalik tasand suudaks edukalt pakkuda oma elanikele vajalikke teenuseid.» Ratas lisas, et kui minister sellise kava riigikogule esitab, siis võib ta loota koostööle ja leiab kindlasti toetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles